Det er de 7 smukkeste hårdføre altanplanter

Du vil også gerne nyde et stykke natur på din altan, og det er bestemt ikke svært, for der er smukke potteplanter, som du kan bruge der. Men de fleste af disse planter kommer fra tropiske områder og skal bringes indendørs om vinteren for at overleve. Det er der ofte ikke plads til. Vil du nyde praktiske hårdføre altanplanter, der ofte er stedsegrønne, så vælg blandt de syv nedenfor.

7 hårdføre altanplanter
1. Ildtorn
I forsommeren blomstrer denne busk med mange hvide/gule blomster, men dens popularitet skyldes den store mængde dybrøde bær, der dannes senere. Bærene er ikke spiselige for mennesker, men fugle som trøske og solsort nyder dem. Ildtorn kan godt modstå hårde vintre.

Højde: Max 3 meter
Hvornår skal man så brandtorn: efterår
Blomstringstid: maj/juni
Latinsk navn: Pyracantha
Plantetype: busk
Bemærk, at disse hårdføre altanplanter også har store torne. Beskæring sker derfor med forsigtighed og robuste handsker.

2. Cyclamen
Udover i stuer kan cyclamen også klare sig godt på din altan. Fordi cyclamen er en senblomstrende, giver den farve, når efteråret allerede er startet. Den bedste effekt får du med cyclamen på en altan, hvis du lægger flere planter i en beholder. En cyclamen tåler ikke fuld sol og tør jord godt, men våde fødder er heller ikke meningen.

Højde: 25 centimeter
Hvornår skal man så cyclamen: efterår
Blomstringstid: september/oktober
Latinsk navn: Cyclamem
Plantetype: rodfrugt
Om vinteren bør du beskytte knoldene med luftig havejord eller kompost. Så er der en god chance for, at du igen næste år kan nyde de muntre blomstrer.

3. Hellebore
Der er få planter, der blomstrer voldsomt om vinteren, men helleboren kaldes ikke for en julerose. Blomsterne blomstrer omkring jul, men du kan virkelig nyde denne smukke plante, især i januar. Det er en altanplante for entusiasten, for om foråret kan helleboren godt lide at være i solen, mens man om sommeren skal sørge for læ.

Højde: 40 centimeter
Hvornår skal man så hellebore: forår
Blomstringstid: vinter
Latinsk navn: Helleborus
Plantetype: løvskovsplante
Vær forsigtig med børn og kæledyr på altanen, hvis du har hellebore der. Planten er let giftig.

4. Lavendel
Du kan lugte duften af ​​de franske lavendelmarker på din altan, hvilket er muligt, hvis du placerer beholdere med lavendel der. Udover den skønne duft bliver du også belønnet med de lilla blomster i juli og juli. Jo mere sol lavendelen får i løbet af den tid, jo mere intens bliver farven. Lavendel er heller ikke krævende i vedligeholdelse og det sikrer ekstra popularitet.

Højde: 40 centimeter
Hvornår skal lavendel sås: forår
Blomstringstid: juli og juli
Latinsk navn: Lavandula
Plantetype: flerårig
Om vinteren skal man passe på, at lavendelen ikke får for meget vand. Hvis planten fryser, spirer den som regel godt efter beskæring.

5. Buksbom
Buksbom er blevet meget populær som hæk, men gør sig også godt i potte. En buksbom er en busk for entusiasten, hvis du vil placere den på altanen. Du kan beskære et bukstræ i enhver ønsket form, men den beskæring er også nødvendig regelmæssigt for at holde planten grøn hele året rundt. Et aktiv for en stor altan.

Højde: 3 meter
Hvornår skal man så buksbom: vintermånederne
Blomstringstid: sommer
Latinsk navn: Buksbom
Plantetype: busk
Bemærk: I de senere år har der været en buksbomsyge. Læs mere om dette inden du køber.

6. Prydgræsser
Kan du lide prydgræsser, der bølger elegant på altanen? Der findes flere typer såsom fingergræs, lampeskærmgræs, fjergræs og pampasgræs. Græsserne er hårdføre men de fleste vil gerne have lidt beskyttelse om vinteren. En smuk tilføjelse til altanplanter og vidunderligt beroligende.

Højde: forskellige
Hvornår skal man så prydgræs: forår
Blomstringstid: sommer/efterår
Latinsk navn: Panicum, Pennisetum, Stipa, Cortaderia
Plantetype: græs
Det var først i det 20. århundrede, at værdsættelsen af ​​prydgræs i haver og for krukker begyndte at dukke op.

7. Holly
Holly minder dig straks om julen, men du kan også stille denne stærke grønne busk i en krukke på altanen. Holly er krævende og holder sig grøn hele året rundt. Ud over de karakteristiske mørkegrønne blade kan du nyde de farvestrålende bær om vinteren. Blomstringen om sommeren er upåfaldende.

Højde: maks. 4 meter
Hvornår skal man så kristtorn: forår
Blomstringstid: sommer
Latinsk navn: Ilex
Plantetype: stedsegrøn busk
Du kan beskære kristtornen om foråret og formbeskæring er heller ikke noget problem med denne stærke busk

Leave a Reply

Your email address will not be published.